Капка®
работилница

Капка® е инстант лепило со кое можете да направите мали поправки во вашиот дом.

Како да поправите дрвен часовник со КАПКА®

Користењето на Капка® за да направите мали поправки во вашиот дом е многу лесно.

Во следните четири чекори ќе ви покажеме како се употребува, за да поправите предмети кои висат на ѕид без да ги симнувате. Бидејќи КАПКА® не капе, идеален е за ваков тип на поправки.

Чекор 1

За правилно да залепите дрвен предмет без да го симнувате од ѕид, прво треба да ја исчистите површината со крпа за да нема траги од прав и нечистотија.

Чекор 2

На чиста површина, нанесете една капка од КАПКА® на едната од двете страни што треба да се залепат.

Чекор 3

Соединете ги деловите така што ќе одговараат идеално и држете ги 60 секунди. Доколку не направите како што треба, без грижа, со КАПКА® можете да корегирате повеќе пати.

Чекор 4

За 60 минути, поправката е комплетна. Запомнете дека можете да користите КАПКА® за поправки каде е потребна поголема прецизност, уредност или пополнување. КАПКА® не капе и дозволува корекции.

Запомнете дека, благодарение на својата ексклузивна амбалажа, Капка® овозможува дозирање капка по капка, Тубата може да стои вертикално за да спречи капење и затнување на отворот за апликација.


Уште неколку поправки

Дали сакате да споделите некоја
поправка што сте ја направиле со Капка®?
Испратете ни видео или фотографии од вашата поправка, раскажете ни како сте го направиле и ние ќе ги објавиме.
Како да го направите ова?
Многу е лесно: снимајте се како ја извршувате вашата поправка и испратете ни видео или фотографии од она што сте го поправиле, раскажете ни како сте го направиле и ние ќе го објавиме. Испратете ги по e-mail со наслов: „Јас користам Капка®, внесете ги вашите лични податоци за да можеме да ве контактираме, и ако нашите експерти го одобрат, ние ќе ги објавиме со вашето име на нашата веб-страница и на социјалните мрежи.
Email: kapka@kapka.com.mk
Што друго можете да го поправите со Капка®?
+ Поправка на украси.
+ Лепење скршени делови од дрвен мебел
(исечени рабови, излупени ламинати, итн.).
+ Спојување на рамки за слики.
+ Поправка на ситни делови од гитара, виолина, инструменти воопшто.
+ Лепење на гумени црева.
+ Поправање на риболовни јазли.
+ Лепење на делови на часовници.